NADCAST - Подкаст в който аз (Красимир) и моите гости говорим за уеб технологии.

Подкаст в който аз (Красимир) и моите гости говорим за уеб технологии.

Прихващането на грешки и тяхната обработка

29 Jul 2021, файл

Прихващането на грешки и тяхната обработка е важна част от разработката на всеки software. Все си мисля, че имам още доста да уча в тази посока.

виж епизода

Бърза обратна връзка

26 Jul 2021, файл

Бързата обратна връзка е едно от нещата, на които държа адски много. Каквото и да правя, първата ми стъпка е винаги мигновен feedback.

виж епизода

Модул системите в JavaScript

22 Jul 2021, файл

Модул системите в #JavaScript имат дълга история. В този епизод се опитах да я обобщя накратко.

виж епизода

Професия QA

19 Jul 2021, файл

Професия QA според мен е една от най-подценяваните. В този епизод нахвърлях няколко мисли и се надявам да ви убедя, че всъщност е доста повече от кликане тук и там. P.S. Всички епизоди на подкаста, както и канали за разпостранение може да намерите тук https://nadcast.krasimirtsonev.com/

виж епизода

Onboarding

15 Jul 2021, файл

Винаги е интересно, когато има нови хора в екипа. Този епизод е посветен на onboarding-a. P.S. Всички епизоди на подкаста, както и канали за разпостранение може да намерите тук https://nadcast.krasimirtsonev.com/

виж епизода

Меки умения (soft skills)

12 Jul 2021, файл

В днешно време меките умения са нещо много важно. В този епизод споделям моите разсъждения в тази посока. P.S. Всички епизоди на подкаста, както и канали за разпостранение може да намерите тук https://nadcast.krasimirtsonev.com/

виж епизода

Нищото в JavaScript

8 Jul 2021, файл

Няколко неща за нищото в JavaScript. P.S. Всички епизоди на подкаста, както и канали за разпостранение може да намерите тук https://nadcast.krasimirtsonev.com/

виж епизода

Ефективно учене

5 Jul 2021, файл

Няколко мисли отностно ефективността докато учим. P.S. Всички епизоди на подкаста, както и канали за разпостранение може да намерите тук https://nadcast.krasimirtsonev.com/

виж епизода

Как да започна като front-end програмист?

2 Jul 2021, файл

Много често ми задават въпроса "Как да започна като front-end програмист?". Ето го и моя отговор.

виж епизода

🥳 Nadcast 2.0 е тук!

30 Jun 2021, файл

🥳 Nadcast 2.0 е тук! Доста по-кратки епизоди, но пък се надявам да излизат по-често. Първия от тях е за standup-a. Да го има ли, или не? Това е въпроса.

виж епизода

NADCAST.24 с Радо Станков

24 Mar 2020, файл

В тези смутни времена се чуваме online с Радо Станков за да си поговорим за remote working. Не че по принцип не се чуваме така, но сега е малко по-различно. В този 24-ти епизод споделяме нашия опит в работа от разстояние. Приятно слушане.

виж епизода

NADCAST.10 с Минко Гечев и Радо Станков

21 Dec 2019, файл

Предколеден 10-ти епизод на NADCAST е с Радо Станков и Минко Гечев. Разговора започна с малко meta теми, но после си поговорихме за Angular, React и JavaScript като цяло. Приятно слушане и весели празници.

виж епизода

NADCAST.23 с Яни и Ния

11 Dec 2019, файл

Епизод 23 на малко позабравения NADCAST е тук. Този път гости ми бяха Яни (https://remoteit.world/) и Ния (https://influencer.bg/). Поговорихме си за маркетинг, брандинг, hiring и работа от разстояние. Приятно слушане.

виж епизода

NADCAST.22 live at React.NotAConf

15 May 2019, файл

Last weekend I was part of the ReactNotAConf conference and this 22th episode was live recorded on stage there. Kudos for the organizers and the speakers. It was an awesome event and it looks like we've made a really interesting panels. Enjoy.

виж епизода

NADCAST.21 с Радо Станков за React.NotAConf

2 May 2019, файл

Една седмица преди React.NotAConf (http://react-not-a-conf.com/) с Радо обсъдихме някой важни подробности около събитието. Ако се чудите за какво точно ще говорят лекторите или ако все още не сте решили какво да правите на 11 май изслушайте епизода. Ще се радвам да се видим в Interpred WTC.

виж епизода

NADCAST.20 със Стефан Кънев

26 Feb 2019, файл

Пилотния за сезон 2019 епизод е със Стефан Кънев. Поговорихме си за мениджмънт и лидерство. Приятно слушане.

виж епизода

NADCAST.19 с Радо Станков и Минко Гечев

19 Dec 2018, файл

Ето един малък коледен подарък - епизод номер 19 на NADCAST. Последните няколко месеца съм на вълна продуктивност. С Радо Станков и Минко Гечев си поговорихме за TEA framework. Или казано по друг начин, как да намерим повече време (time), енергия (energy) и фокус (attention). Приятно слушане.

виж епизода

NADCAST.18 with Sara Vieira

3 Oct 2018, файл

This episode is with Sara Vieira. She is doing a lot of interesting things with React, GraphQL, Apollo and with JavaScript in general. She's also part of bunch of conferences doing talks and workshops which itself is a big challenge. Happy listening :)

виж епизода

NADCAST.17 с Радо Станков

25 Jul 2018, файл

След дългата, почти два месеца пауза, епизод 17 на NADCAST е с Радо Станков. Започнахме с някои много интересни новини като предстоящия NotAHackathon и VarnaConf. След това си поговорихме за различните по вид работни среди. През freelancer-ството до работата в продуктова компания.

виж епизода

NADCAST.16 с Владимир Конушлиев

29 May 2018, файл

Много ценен разговор с Владо се получи. В този 16-ти епизод дискутираме code review процеси, навици, мотивация и като за финал малко за баланса в нашата професия. Надявам се да ви хареса.

виж епизода

NADCAST.15 live recorded at React.NotAConf

8 May 2018, файл

Episode #15 of NADCAST was live recorded at ReactNotAConf conference in Sofia on 28th of April. After every presentation we've made a panel with the speaker and ask topic related questions. So, if you listen the whole episode you'll get a pretty good overview of what the conference was about.

виж епизода

NADCAST.14 със Стефан Кънев и Димитър Димитров

17 Apr 2018, файл

Стефан и Митьо споделиха солидни практики и опит в менторирането на по-начинаещи програмисти. Надявам се този 14-ти епизод да ви бъде полезен независимо на какво ниво сте.

виж епизода

NADCAST.13 с Радо Станков

10 Apr 2018, файл

Фаталният епизод 13 на NADCAST е с моя добре познат събеседник Радо Станков. Основна тема на нашия разговор беше новата версия на React и предстоящите React.NotAConf (http://react-not-a-conf.com/) и Bulgaria Web Summit (https://bulgariawebsummit.com/) конференции.

виж епизода

NADCAST.12 с Димитър Димитров

20 Mar 2018, файл

Епизод номер 12 е с Димитър Димитров (Митьо). Поговорихме си за менторството и за това как трябва да се подхожда към начинаещите програмисти. Имаше и малко DevOps даже :)

виж епизода

NADCAST.11 с Мариан Игнев и Павел Иванов

22 Feb 2018, файл

Първия епизод за 2018 е с Мариан и Павел. Поговорихме си за Sashido.io, инфраструктури, наемане на хора и още нещо :)

виж епизода

NADCAST.09 с Радо Станков

22 Oct 2017, файл

Епизод 9 на NADCAST е с Радо Станков. Основно си поговорихме за React и нашумелите около библиотеката теми. Приятно слушане :)

виж епизода

NADCAST.08 с Александър Тодоров

12 Sep 2017, файл

Епизод 8 на NADCAST е с Александър Тодоров. Поговорихме си за тестване, QA, release процеси, малко за React. Оказа се че тестването в компании като RedHat може да бъде доста голямо предизвикателство.

виж епизода

NADCAST.07 with Kent C. Dodds

14 Aug 2017, файл

Episode 7 of my podcast with Kent C. Dodds. We had a nice chat about open source, teaching, React and Prettier.

виж епизода

NADCAST.06 with Cole Peters

9 Jul 2017, файл

Episode 6 of my podcast with Cole Peters. We had a nice chat about the good old days, designing for web and CSS.

виж епизода

NADCAST.05 с Христо Панайотов

18 Jun 2017, файл

Епизод 5 на NADCAST е с Христо Панайотов. Прави доста интересни неща по доста интересен начин. Поговорихме си за това как се случват по кретивните уеб сайтове в днешно време и малко за JavaScript stack-a.

виж епизода

NADCAST.04 с Найден Гочев и Михаил Кочанов

11 Jun 2017, файл

Тази седмица мои гости бяха Мишо и Найден от Nerds2Nerds. Както всеки път така и в този епизод темите са малко на случаен принцип. Поговорихме си за интервю процеси, за remote work и къде е по-яко да се работи.

виж епизода

NADCAST.03 с Радо Георгиев

7 Jun 2017, файл

Радо преподава и програмира и компания движи и конференция организира и още какво ли не. Поговорихме си за доста неща и е трудно да ги изброя тук. Та изслушайте го целия епизод :)

виж епизода

NADCAST.02 със Стефан Кънев

28 May 2017, файл

Темата този път беше "процеси".

виж епизода

NADCAST.01 с Радо Станков

21 May 2017, файл

Тема на този първи епизод беше сякаш React. Поговорихме си за библиотеката и съпътстващите я инструменти/практики.

виж епизода